понеділок, 25 квітня 2016 р.

Цікаві факти про пошту


Всі ізраїльські поштові марки із зворотного боку змащені кошерним клеєм. Поштовий код Санта-Клауса в Канаді записується як НОH ОHО. А у 17-18 століттях в Англії існувала посада королівського відкривача океанських пляшок з листами. Всім іншим, хто відкривав пляшки самостійно, загрожувала страта.
Письмо само
Никуда не пойдет,
Но в ящик его опусти -
Оно пробежит,
Пролетит,проплывет
Тысячи верст пути.
С.Маршак
    9 жовтня - Всесвітній день пошти (World Post Day) - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Выдзначаэться це свято за рішенням 14 конгресу Всесвітнього поштового союзу (Universal Postal Union) у день створення союзу в 1874 році. А Всесвітнім днем ​​пошти цей день був проголошений на Конгресі Всесвітнього союзу поштовиків, який відбувся в Токіо в 1969 році.
    9 жовтня 1874 в Берні (Швейцарія) представниками 22 країн, у тому числі царської Росії, був підписаний Бернський договір, що підтвердив заснування Генерального поштового союзу. У 1878 році союз змінив свою назву і став називатися Всесвітнім поштовим союзом (ВПС). На сьогоднішній день ВПС налічує у своєму складі 189 країн. По всьому світі, починаючи з 9 жовтня, проводиться Міжнародний тиждень листа.
    За даними ВПС, міжнародна пошта говорить на 6800 мовах своїх клієнтів і являє собою найпротяжнішу у світі мережу фізичної доставки пошти. Вона призначена для забезпечення надійного, ефективного та економічного перевезення товарів та обміну ідеями. Пошта передає особисті думки друзів на великі відстані. Вона допомагає фірмам різного масштабу знаходити клієнтів і відповідати їх потребам.
    Сучасна пошта в багатьох промислово-розвинених державах активно працює в секторі логістики, поштово-банківських послуг, каталожної торгівлі та прямої поштової розсилки, активно розвиває інформаційні технології, гібридну пошту і електронну комерцію.

1 коментар: