понеділок, 20 листопада 2017 р.

Відкритий урок з виробничого навчання

 У рамках місячника методичної комісії інтегрованих професій пройшов відкритий урок виробничого навчання з професії «Оператор комп’ютерного набору», який провела майстер в/н Мінченко Наталя Аркадіївна.
Тема відкритого уроку – «Робота з об’єктами ОС Windows», його методична мета: методика використання проблемних ситуацій при актуалізації та закріпленні знань, використання міжпредметних зв’язків.
Актуалізація опорних знань проводилась з використанням гри «Спіймай помилку». Були розроблені твердження так, щоб учні знайшли в них помилки  з подальшим виправленням. Під час гри  учні проявили логічне мислення та пізнавальну активність.
Пояснення нового матеріалу відбувалося з його практичним поетапним закріпленням. Під час пояснення майстер в/н покроково розглядав з учнями всі можливості «Панелі керування». Учні мали змогу під час пояснення зразу відкривати потрібні діалогові вікна та самостійно встановлювати необхідні параметри операційної системи Windows. Пояснення відбувалося чітко, лаконічно. Учні групи легко сприйняли навчальний матеріал.

Закріплення нового матеріалу було проведено нестандартно: спочатку одній учениці було запропоновано завдання пошукового характеру. Вона повинна була на дошці встановити відповідність малюнку ярликів Панелі керування та їх призначення. Решту учнів брали активну участь у мозковому штурмі, якій влаштувала майстер в/н. Група з поставленим завданням добре справилася.




Немає коментарів:

Дописати коментар